90 (212) 210 10 10

HABERLER

Sürdürülebilir Modaya Alternatif Çözümler

Sürdürülebilir Modaya Alternatif Çözümler

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, Oleatex firmasından Sayın Bahadır BELELİ’nin katıldığı “Sürdürülebilir Modaya Alternatif Çözümler” adlı etkinliği 3 Haziran 2024 tarihinde 1453 Maslak NeoTech kampüsünde düzenledi. Dünyada tek olan firmanın zeytin posasından ürettikleri vegan deriler ve kullanım alanları ile ilgili öğrencilerimiz bilgi sahibi oldu. Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencilerimiz Oleatex vegan deri örneklerini inceledikten sonra tasarım örneklendirmeleri üzerinden fikir alışverişinde bulundular.

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Nursen GEYİK DEĞERLİ sürdürülebilir ve çevreci bir yaklaşımla atığı azaltarak üretilen vegan derilerin, öğrencilerimizin sürdürülebilir tasarım anlayışını destekleyecek yeni nesil malzemelerden olduğunu ifade etti.

Geleceğin Tekstil ve Moda Tasarımcısı öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, sürdürülebilir yeni nesil malzeme ve tekniklerin tasarım anlayışlarını geliştirmelerine katkı sağlaması amaçlanmıştır.

Apply Nişantaşı