90 (212) 210 10 10

ETKİNLİKLER

Yeni yıla müzik dolu karşılama

Yeni yıla müzik dolu karşılama

Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından yeni yıl öncesi coşku dolu bir konser düzenlendi.

 

Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Kampüs Fuaye alanı, yeni yıl öncesi coşku dolu bir konsere ev sahipliği yaptı. 24 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen konserde, Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan Keman ve Gitar Duo, Nish Choir ve Nish Quartet, seslendirdikleri yeni yıl şarkıları ile Nişantaşı Üniversitesi’nde yılbaşı heyecanı yarattı.

Nish Choir

2021 yılında Doç. Canan Özgür yönetimi altında Nişantaşı Üniversitesi bünyesinde kurulan Nish Choir, Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşmaktadır. İlk konserlerini 24 Aralık 2021’de Nişantaşı Üniversitesi Fuaye Alanında veren topluluk, konserde popüler yılbaşı şarkılarının yanı sıra Hayri Akay’dan Kanatları Gümüş adlı koro eserini başarıyla seslendirmiştir. İtalya Parma Arrigo Boito Konservatuvarı’nda Erasmus Yüksek Lisans, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamlayan Canan Özgür, Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sahne Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nde Doçent olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Keman ve Gitar Duo

Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinden oluşan keman ve gitar duo üyeleri İrem Müftüoğlu ve Batuhan Yazıcı, çalışmalarına 2021 yılı Kasım ayında Dr. Öğr. Üyesi Füsun Naz Altınel ile başlamıştır. İkili, keman ve gitar için yazılmış klasik repertuvarın yanı sıra popüler parçalar, keman ve gitar için düzenlemeler seslendirmekte; çalışmalarına Dr. Öğr. Üyesi Füsun Naz Altınel’in Oda Müziği Sınıfı’nda devam etmektedir.

Nish Quartet

2021 yılında Dr. Öğr. Üyesi Füsun Naz Altınel’in önderliğinde kurulan Nish Quartet, Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri İrem Müftüoğlu, Başaksu Demirel; Dr. Öğr. Üyesi Füsun Naz Altınel ve Öğr. Gör. Gizem Yılgın’dan oluşmaktadır. Nish Kuartet, ilk konserini 24 Aralık 2021’de Nişantaşı Üniversitesi Fuaye Alanı’nda yeni yıl şarkıları ile Nish Choir’a eşlik ederek gerçekleştirmiştir. Royal Northern College of Music’te Post Graduate Diploma in Solo Performance ve Master of Music, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvar’ında Yüksek Lisans ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Sanatta Yeterlik çalışmalarını tamamlayan Füsun Naz Altınel, Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi ve Müzik Bölüm Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

 

Apply Nişantaşı