90 (212) 210 10 10

ETKİNLİKLER

Sürdürülebilir Tekstil ve Moda Tasarımı Buluşma

Sürdürülebilir Tekstil ve Moda Tasarımı Buluşma

Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Kampüs Doç. Dr. Cevdet Uysal Konferans Salonu’nda 26 Mayıs 2022 Perşembe günü ‘Sürdürülebilir Tekstil ve Moda Tasarımı Buluşmaları II’ etkinliği, Nişantaşı Üniversitesi ile TİHCAD ortak çalışması olarak gerçekleştirildi.

Sürdürülebilirliğin Tekstil ve Moda endüstrileri üzerindeki etkilerine dikkat çekmek üzere üniversite-sanayi iş birliği kapsamındaki buluşma, Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nursen Geyik Değerli ve Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı Program Başkanı Öğr. Gör. Bahar Yıldız tarafından koordine edildi.

Sektörden davetliler ve üniversite öğrencilerimizin katılımına ek olarak Esenler Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ümraniye Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri etkinliğe katılım sağladılar.

Nişantaşı Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nursen Geyik Değerli ve TİHCAD Başkanı Ergin Aydın’ın konuşmalarından sonra, TİHCAD Uluslararası İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Başkanı Deniz Dikmen, Fibertex Nonwoven Tekstil Sanayii Genel Müdürü Kemal Say, Santana Tekstil Direktörü Civan Çelik, Knitology şirket kurucuları Ceren Bahar Arslan ve Tamer Tamtürk, Knitology’de tasarımcı olarak görev alan Nişantaşı Üniversitesi öğrencimiz Kübra Ünsal, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Arş. Gör. Ezgi Akpınarlı ve Arş. Gör. Kübra Aşçı,  Mandala Eğitmeni Gamze Bakışkan sürdürülebilirlik, dijitaleşme, inovasyon, sosyal sorumluluk alanlarında sunumlar gerçekleştirdi. Etkinlik ikinci bölüm programında, Mandala Eğitmeni Gamze Bakışkan tarafından üniversite öğrencilerimiz ile Mandala atölye çalışması yapıldı.

Etkinlik kapsamında Nişantaşı Üniversitesi ve TİHCAD Sosyal Sorumluluk Komitesi öncülüğünde, Mandala Eğitmeni Gamze Bakışkan’ın Mandala eğitimleri sonucunda hazırlanan desen tasarımları ile “Düş Çemberi” Minik Eller II Sergisi açıldı. Sergi açılışında Adıyaman Uludam İlkokulu, Ankara Güdül Çağa Ortaokulu, Şanlıurfa Üçpınar İlkokulu öğrencileri ve Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Programı öğrencilerini bir projede buluşturmanın heyecanı yaşandı. Mandala Eğitmeni Gamze Bakışkan tarafından yürütülen Mandala atölyeleri sonucunda minik ellerin dokunuşuyla ortaya çıkan çizimler, Dr. Öğr.Ü.Cantür Öz ve Öğr.Gör Melike Mendi  yürütücülüğünde Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri bakış açılarıyla baskı desen tasarımlarına dönüştü. Emek Kumaş, Maya Dijital ve Arslan Tekstil sponsorluğunda desenler yastık kılıfı olarak ürün halini aldı.

Sergilenen yastık kılıfları daha sonra köy okullarından katılımcı olan öğrencilerimize birer hatıra olmak üzere yola çıkacak.

 

 

Apply Nişantaşı