Sanat Duvarı Etkinliği

Nişantaşı Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Tekstil Moda Tasarımı Bölümü birinci sınıf öğrencileri ile sanat duvarı projesi gerçekleştirildi.

Sanat Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Şahin Çeken ’in düzenlediği etkinlikte Tekstil Moda Tasarımı 1.Sınıf öğrencilerinin Desen ve Estetik dersi kapsamında hazırladığı eserler sergilendi. Sergi sunumunda hem tasarımların hem de ürünlerin görülebilir olmasını amaçladıklarını dile getiren Şahin Çeken vitrin gibi kullanılan sanat duvarı fikrini geliştirdiklerini söyledi. Sanat duvarı sergisi için her öğrencinin kendini yansıtan bir tuğla getirmesi istendi. Sanat tuğlaları 5mm kalınlığında beyaz maket kartonundan yapılan 30x30 cm boyutlarındaydı. Üst üste yerleştirilen tuğlalarla bir duvar örüldü. Duvarın ön yüzünde öğrencilerin tasarladığı kumaş desenleri yer alırken arka yüzünde tasarlanan kumaş desenlerinden meydana gelen siperli şapkalar yer aldı.