Kimono Şov

Geleneksel Türk kumaşve motifleriyle tasarlanan kimonolar,

Japon Kimono Şovu’nda sergilendi

Japonya’nın geleneksel giysisi

Kimono, Türk kumaşlarıyla buluşuyor

Türkiye-Japonya arasındaki dostluğu pekiştirmek amacıyla İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü desteği ile gerçekleştirildi “Elegant Kimono: Japon Kimono”defilesinde, meşhur Abdulkadir Mekki ustanın kutnu kumaşı ile tasarlanan özel kimono ve geleneksel Türk halı motiflerinin yer alan kimono ve obi, bu şovla sergilendi.

Japon geleneksel kültür ve sanatının en önemli öğelerinden olan kimonolar, Elegant Kimono: Japon Kimono Şov’unda Türk kumaş ve motifleriyle buluştu. Çocukluktan yetişkinliğe, festivalerden düğünlere kadar tüm özel günlerde, birbirinden farklı kimonoların Japonların hayatı içinde nasıl yer aldıkları özel bir defileyle gözler önüne serildi. Türk dokuma kültürü ile Japon kimono kültürünün sentezi ile oluşan bu özel koleksiyon, İstanbul Japonya Başkonsolosluğu'nun himayesi, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü’nün işbirliği, Tekfen Vakfı’nın desteği ve sponsorların katkısı ile, 15 Kasım 2022 tarihinde İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde gerçekleştirilen defilede sunuldu. İstanbul Başkonsolosu tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmasını ardından İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Uğur Bolat konuşmasını gerçekleştirdi. Türk-Japon dostluğunu vurguladığı konuşmasında Taksim’de gerçekleştirilen terör saldırısını lanetlerken ülke olarak bu tür saldırılar ile Türk Milletini yıldıramayacaklarını, terör karşısında korkmadan mücadele edileceğini dile getirdi. Podyum, geleneksel Japon kimonoların yanı sıra, Türk halı motiflerinin kullanıldığı kumaşları ve Abdulkadir Mekki Usta’nın meşhur Gaziantep kutnu kumaşı ile tasarlanan kimonoların zengin geçidine sahne oldu. Tanem Sivar’ın özel bir kimono giyerek sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte, kimonoları tanıtan isimler arasında ünlü model Ece Su Uçkan da yer aldı. Japon davulu wadaiko performansı ile başlayacak olan defile Taksim’de gerçekleştirilen terör saldırısı sebebiyle iptal edilirken bir geleneksel Japon çalgısı olan koto dinletisi organize edildi.