90 (212) 210 10 10

ETKİNLİKLER

Ayancık Film Atölyesi

Ayancık Film Atölyesi

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Kültür Sanat Koordinatörlüğü ve Sinop Ayancık Kaymakamlığı iş birliğinde düzenlenecek olan “Ayancık Film Atölyesi” 1 Temmuz’da başlayacak. 3 gün sürecek eğitimlere katılan lise öğrencilerine senaryodan çekime çeşitli başlıklarda sinema eğitimi verilecek. Öğrenciler eğitim sonunda çekecekleri belgeselle Ayancık’ı tanıtacak.

Atölye sonrasında öğrenciler tarafından çekilen görüntüler, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi tarafından kurgulanacak ve hazırlanan belgesel/kısa filmlerin gösterimleri ise yine Ayancık’ta yapılacak olan galada izleyiciyle buluşacak. Katılımcı öğrencilere sertifikaları takdim edilecek.

Atölyenin proje danışmanlığını Prof. Dr. Nail Öztaş, proje yürütücülüğünü ve yapımcılığını Nişantaşı Üniversitesi Kültür Sanat Koordinatörü Doç. Dr. Nagihan Çakar, proje koordinatörlüğünü, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm başkanı Dr. Öğretim Üyesi Burcu Kurtiş, Basınla İlişkiler Direktörlüğünü Ali Yiğit yaparken, teknik ekipte Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencileri yer alıyor.

Belgeselde Ayancık ilçesinin tarihi ve kültürel yapısı gözler önüne serilecek olup aynı zamanda yaşanan sel felaketi sonrası bölgede yaşayanların yeniden hayata tutunma hikayelerine tanık olacağız.

Film Atölyeleri kapsamında eş zamanlı olarak Ayancık ilçesinde yaşayan ilk, orta ve lise okul müdürlerine Topluma Hizmet Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Aslıhan Selçuk tarafından Z Kuşağı İletişimi, rehber öğretmenlerine ise Psikoloji Bölümünden Dr. Psikolog Alev Elmas Oyun ile Terapi eğitimi verilecek

Apply Nişantaşı