90 (212) 210 10 10

HABERLER

Azerbaycan Kültür ve Sanat Üniversitesi ile İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Azerbaycan Kültür ve Sanat Üniversitesi ile İşbirliği Anlaşması İmzalandı

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi uluslararasılaşma sürecinde yeni bir anlaşmaya imza attı. Hızla uluslararası proje girişimlerine yenisini ekleyen üniversitemiz kapsamında Azerbaycan Kültür ve Sanat Üniversitesi arasında Ortak İşbirliği Anlaşması İmzalandı.

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Şenay Yalçın ve Azerbaycan Kültür ve Sanat Üniversitesinin Rektörü Sayın Prof. Dr. Ceyran Mahmudova arasında imzalanan memorandum çerçevesinde öncelik, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan “Uluslararası Film Hiç Bitmesin Film Festivali”nde misafir ülke olarak Azerbaycan yer alacaktır. Azerbaycan’ın alanında en eski devlet üniversitesi olan Azerbaycan Kültür ve Sanat Üniversitesi’nin partnerliğinde, akademik deneyimlerinin ve aynı zamanda Azerbaycan sinemasının önemli sanatçılarının ve filmlerinin ülkemizdeki sinemaseverler ve sinema öğrencileri ile buluşturulması hedeflenmektedir.  

Ortak İşbirliği Anlaşması kapsamında iki üniversite arasında; Yaz Okulu, Erasmus Projeleri, Araştırma Faaliyetleri ve Projeleri, Akademik ve İdari kadroların değişim programları, öğrenci değişim projeleri, seminer ve konferansların düzenlenmesi, eğitim programının ve geliştirilmiş müfredat çalışmalarının paylaşılması, lisans düzeyindeki diploma çalışmalarının yürütülmesi, yüksek lisans ve doktora düzeyinde her iki üniversitenin karşılıklı deneyiminin paylaşılması, pedagojik bilimsel ve akademik düzeyde bilimsel çalışmaların hazırlanması ve yayımlanması, ortak uluslararası programlara ve projelere birlikte katılmak gibi önemli konular yer almaktadır.

Ortak İşbirliği Anlaşması çerçevesinde iki üniversite arasında başlangıç önceliğinde yer alan, I. Uluslararası Film Hiç Bitmesin Film Festival’in başkanlığını İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Sanat ve tasarım Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Burcu KURTİŞ’in üstlenmektedir. Film festivalinin uluslararası kimliğinin oluşmasında büyük katkı sağlayan İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Sanat ve tasarım Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema bölüm öğretim üyesi Dr. Ziyad Guliyev ise festivalin direktörlüğünü yürütmektedir. Festivalin bir diğer direktörü ise Öğr. Gör. Tuna Yıldırım, festival bünyesinde planlanan etkinlikler, film seçkileri, atölyeler, seminler ve masterclassların yürütücülüğü üstlenmektedir. Festivalin koordinatörlüğünde yazar, sunucu ve oyuncu Yeliz Bozkurt ile yazar, sunucu ve eğitmen Funda Karayel yer almaktadır.

 

Apply Nişantaşı