Sanat ve Tasarım Fakültesi

Prof. Dr. Ufuk Doğrusöz, “Tasarıma Giriş Dersleri” Başlıklı Seminer Düzenledi

Üniversitemizin İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Doğrusöz tarafından 2 Ekim Çarşamba günü Nişantaşı Üniversitesi Maslak 1453 yerleşkesinde “Tasarıma Giriş Dersleri” başlıklı seminer düzenlendi.

Prof. Doğrusöz, Tasarıma Giriş / Bina Bilgisi dersleri için geliştirdiği ilk modülleri bu seminer çerçevesinde sundu. Seminerin ilk yarısında, yirmi yıldır üzerinde çalıştığı bu programın temellendiği bilimsel çerçeveyi; bir yandan görsel algı, beden-mekan algısı gibi konular, diğer yandan yetişkin eğitim bilim modelindeki genel pedagojik ilkelerden oluşan temelin üstünde, özgün bir tasarıma giriş eğitiminin tematik zinciri ile tanımladı. İkinci yarıda ise bu bilimsel çerçeveden ilhamla, tasarıma giriş derslerinde öğrencilerin kendi bedenlerinden yola çıkarak teknik resim yeteneklerinin arttırılması, tasarımcı olarak göz terbiyesini elde edebilmeleri gibi ders ders tasarım eğitimine girişin nasıl yapılacağını anlattı. Seminere üniversitemizin öğretim üyelerinin yanı sıra, farklı kurumlardan eğitimciler de katıldı.

Yayın Tarihi: 08.10.2019 - 15:11:03