Kuşaklar Sanatta Buluşuyor

Nişantaşı Üniversitesi Maslak 1453 NeoTech Kampüs’te eğitim gören Tazelenme Üniversitesi öğrencileri ile lisans ve önlisans öğrencileri, sanatsal etkinliklerde bir araya geliyor. Öğrencilerin, bir eğitim-öğrenim felsefesi doğrultusunda sanatsal etkinliklerde yer almasını destekleyen Nişantaşı Üniversitesi, 60 yaş üstü bireyler ile yeni kuşağı buluşturarak, tecrübeler arası geçişi sağlıyor. Bu kapsamda, müzik ve sahne sanatları etkinliklerine katılım sağlanıyor.

Hem üniversite lisans ve önlisans öğrencilerine, hem de Tazelenme Üniversitesi öğrencilerine yönelik bu çalışmalarını devam ettirmek isteyen Nişantaşı Üniversitesi, kuşaklararası iletişimi güçlendirmek adına, her iki kuşağa da hitap eden çeşitli kültürel faaliyetler üzerinden farklı bir deneyim elde edilmesini amaçlanmaktadır.

Çalışma kapsamında, 29 Tazelenme Üniversitesi öğrencisi, toplam 29 lisans ve ön lisans öğrencisi ile eşleştirildi. Her eşleşme kendi hobi yatkınlıkları ölçüsünde bir etkinliğe atandı. Etkinlikler öncesi ve sonrasında, öğrencilerin birbirleri ile iletişim kurmaları, tecrübelerini birbirlerine doğrusal olarak aktarmaları beklenmektedir.

Kuşaklar Sanatta Buluşuyor etkinliklerinin ilki, 8 Mayıs 2018 tarihinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde Orchestra Boobab konseri ile başladı. Endüstri Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi Öykü Esra Yıldırım, 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencisi Sevim Serbest ile birlikte Orchestra Boobab konserine katıldı. Öğrenciler, konser öncesinde ve sonrasında birlikte yemek yiyerek geniş süreli bir sohbet etme imkânı da elde etti. Deneyimlerin birbirine aktarıldığı etkinliğin ilk ayağı olan konser sonrasında, öğrenciler bu tip çalışmaların devam etmesi yönünde isteklerini belirttiler.

Yayın Tarihi: 12.06.2018 - 07:33:59