60 Yaş Üzeri Öğrencilere Temel Ekonomi ve Finans Eğitimi

İstanbul’daki faaliyetlerini Nişantaşı Üniversitesi’nde yürüten Tazelenme Üniversitesi öğrencilerine temel ekonomi ve finansal piyasalar üzerine bir seminer verildi. 24 Mayıs’ta yapılan “Finansal Okuryazarlık” seminerinde bankacılık, finans ve sermaye piyasalarına dair birçok konu 60 yaş üzeri öğrencilerle paylaşıldı. Nişantaşı Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Güner, finansal okur yazarlığın önemi ve finansal piyasaları anlama üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Sermaye Piyasası Kurumu Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi Başkan Yardımcısı Ender Kurtulan, son dönemde kamuoyunda gündem olan saadet zincirlerine dikkat çekmek ve risk farkındalığı yaratmak amacıyla Sermaye Piyasa Ürünleri, Riskleri, Saadet Zinciri Uygulamaları Riskleri ve SPK Denetimi üzerine bilgilerini aktardı. Dr. Haluk Tanyolaç’ın konuşması sırasında Sigorta ürünleri, Bireysel Emeklilik Sigortası, bu sigorta için devlet teşviki, gelecekteki Bes’in önemi üzerine tartışıldı. 1994 yılından beri finansal alanda eğitimler veren Yenal Koçak ise güncel bankacılık yatırım ve kredi ürünleri hakkında bilgi verdikten sonra eğitim son buldu.

Yayın Tarihi: 12.06.2018 - 09:08:49